Blogs

Loslaten en opruimen

Natuurlijk krijgen we vaak mailtjes van mensen die googelen op 'loslaten' en dan op onze website terechtkomen. En wij zijn blij met alle mooie programma's en gereedschappen die wij kunnen bieden om zo'n proces van loslaten te kunnen ondersteunen.

Loslaten en tijd

Er is een periode in mijn leven geweest waarin ik geen moment stil stond bij het fenomeen ‘loslaten’. Alles liep zoals het liep en ik handelde daarnaar. Het waren vooral de eerste 36 jaar van mijn leven die mij zonder mankeren van de ene in de andere ervaring brachten. Een periode van hard werken op school (soms heb ik daar nog steeds nachtmerries van) en daarna vele uren draaien vanwege de interessante banen die ik had.

Loslaten - 1

Iedereen heeft iets met loslaten. Iedereen weet wel wat hij of zij zou moeten loslaten om een aangenamer leven te leiden. Dat kan zijn een bepaalde gewoonte, een relatie, een object, een verslaving of noem maar op. Maar weinig mensen voegen de daad bij het woord. Er wordt wel veel over gepraat, maar voor werkelijk loslaten van wat je in de weg zit schrikken veel mensen terug.

Spiritueel Partnerschap - 4

Toen we laatst de keuken opnieuw wilden schilderen, moest er een kast van zijn plek. Daaronder bleken nog wat scherven te liggen van een bord dat ik ooit in mijn kwaadheid tegen de vloer had gesmeten. De scherven herinnerden ons aan die avond dat we onze boosheid even de vrije teugel gaven, en hoewel we allebei een beetje moesten lachen om wat er onder die kast vandaan kwam, waren er ook ongemakkelijke gevoelens.

Spiritueel Partnerschap - 3

Ik vind het steeds weer opvallend dat als Inge, die daar prachtige tools voor heeft, iemands levensmissie duidt, bijna niemand echt verrast is. De meeste van ons Aardlingen hebben diep van binnen wel een notie van waarom we hier op deze wonderbaarlijke planeet zijn. Wat niet wil zeggen dat het voor iedereen even gemakkelijk is om die missie ook daadwerkelijk te leven.

Spiritueel Partnerschap - 2

Spiritueel Partnerschap – 1

Inge en ik zien elkaar als spirituele partners. Dat doen we al vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst tegenkwamen, al gebruikten we toen die term er nog niet voor. Maar vanaf het eerste moment was er bij ons allebei het besef dat er een diepere bedoeling zat achter onze ontmoeting. In de loop der jaren hebben we die bedoeling steeds duidelijker in beeld gekregen, en dat heeft ons gesterkt in het besef van verbondenheid dat we die eerste keer al hadden.

Inhoud syndiceren